hejs!

Jag har just  gjort ett bröstlyft och är ledig några dagar eftersom jag blivit ganska drogad och så, men är snart tillbaka med lite nytt från studion!:)
Ha det gott så länge!
/C


Shit by Cia

Shit by Cia

Måndag 28/1 2008

Hej hej.
Då var det minsann måndag igen. Ska sluta vara så löjligt positiv, men det känns fint med måndagar så man får jobba lite. (Det skrev jag bara för att reta alla er som hatar måndagar med hela arbetsveckan framför sig...heh)

Jörgen var ledig så det var bara ngn och jag - och Kim som ryckte in bakom disken då vi båda var fullbokade.

Inte en kommentar som inte hade ett underliggande skämt.
Det bästa var nog när hon sa: Kom nu Kimsan, min lilla chihuahua, så går vi hem!
Jaha, varför var det så roligt, tänker du nu. (Ja, du som inte sett Kim då). Kim är nämligen stoor och fullständigt tatuerad/piercad/implanterad/brandad/scarrad - well you name it! Chihuahua är kanske inte är den första hundras som kommer upp när man ser honom^^

Förresten, jag hade ett samtal med min hårförlängningskund och hennes kompis idag. Det har blivt normalt att kalla varandra för bitch och liknande. Klimatet har hårdnat och istället för att säga min väninna säger man min bitch! Jösses, var ska detta sluta?
Om några år kanske man säger: Min lilla fittunge, ska vi ta en fika??
Hua mejnet.
Det var mycket bättre förr.

En annan grej som slog mig. Jag går ju igenom skötselrådet för piercing muntligt med mina kunder - plus att jag skickar med det skriftligt. Jag upprepar mig väldigt mycket och låter som en repig vinylskiva mellan varven. Ja, så då försöker jag hitta på nya ord och tonlägen osv. Inte bara för kunderna utan mest för mig själv och mina kolleger. Detta är en konst. Kan man säga samma skötselråd på minst tio olika sätt utan att tappa orden och fortfarande göra sig förstådd? Det är bannimej en utmaning. Min gamla avdankade svenskalärare skulle blivit impan för tusan!

Jag ska fatta mig kort idag. Jag vill inte tråka ut dig när du orkat läsa så här jäkla långt - det är en bedrift!

Puss o hej!
/C


Fredag 25/1 2008

Fredag igen. Löning och herregud! Idag jobbade jag arslet av mig och hann inte ens gå på toa faktiskt. Det var någon som väntade på mig hela tiden och jag hade stora förvirringar bara att hjälpa folk i rätt ordning. Kanske låter det gnälligt, men grejjen är att det är precis SÅ jag älskar att jobba:) Fullt ös medvetslös! Jag gillar människor. En fredag med löning är alla extra glada och hela livet på studion smittas och förgörs av alla härliga vibbar;)Tankegnag försvinner:) Phu. Inga som svimmade eller mådde speciellt dålig heller.

Jag har ingen som helst aning om vad Jörgen gjorde för några gaddar idag:P Jag brukar kika in o spana jämt och fråga hur det går o så. Jag frågar kunden: Går det bra för dig? Jörgen svarar innan kunden hinner: Jajjemän, det går fint för mig serru! 
ÖHH. Dåligt internskämt från tatuerarnas sida eller glömmer dom av att det är en levande kund som sitter och blir plågad??
Ett annat sånt där uruselt skämt är: tatueraren sitter och kör och plötsligt utbrister: Men för helvete! Sitt still!
Inte direkt vad man vill höra när någon tatuerar ens kropp för livet:) hehe uselt.

En kund till mig, alltid fylld av överraskningar, kommer förbi. En gång hade han övat in trolleritrick som han demonstrerade högaktningsfullt inför alla kunder.
Idag kom han för att visa upp sin nya penisförlängare och pierca näsan. Han lyckas övertala mig att komma ut och kolla på hans lastbil (penisförlängaren då). Till slut har jag klättrat upp i lastbilen och han hissar upp å ner förarstolen. Jag blir inte lätt impad, sådan är jag - men kan glädjas av att folk orkar försöka^^

Klockan blir 18. Min frisör har sagt upp sig från sin salong och kommer för att klippa några kunder i studion efter stängning. Resulterar i att jag inte är på väg hem förrän kl 22 idag. Säg bajs och jag bryter ihop i hysteriskt fniss, den nivån är man på då...
Sist för dagen kommer min storasyster, ja hon ska slå till på stort och låta en frisör klippa henne för första gången på...10 år?  (Min andra storasyster - som inte ens klipper sina egna barn, brukar ta några klipp på henne ibland).
Read this: Hej, jo, ja jag brukar klippa mig själv då...(Cias syster)
Frisören: Hej, nej men det kan du inte mena... *harkel*
Syster rodnar och frisör ser helt förskräckt ut! Jag dör av skratt (glöm inte att jag är trött också).

Klockan är 22 och jag låser dörren och önskar att alla arbetsdagar kunde vara så roliga och händelserika. (Jag har säkert missat massa sköna citat och händelser idag) Men då hade inte dygnets 24 timmar räckt någonstans så jag pustar ut och åker och köper pizza!

Jag hade velat åka till Göteborg och kolla på The Mary Major's spelning, men jag får helt enkelt inte missa nästa!:)
www.themarymajor.com

Ha en riktigt trevlig helg och glöm inte att ett leende säger mer än tusen ord! (ja, jag hittar på mina egna ordspråk som jag vill!)

Kram  Cia

Torsdag 24/1 2008

Livet på studion.
Hm, varför gav jag mig in i det här?
Vågar inte vara spontan och skriva precis vad jag känner i nuläget. Känns infekterat eftersom ingen verkar ha en perfekt lösning på framtiden. Jag visualiserar med en nagel i ögat kanske man kan säga.

Ur misär föds mest kreativitet! Man vet att kaos skapar nya möjligheter. Men det finns inget kaos, ingen pratar om det. Ska vi splitta på oss? Ska Jörgen och jag ensamma föra Pistolero vidare i utvecklingen? Ska vi bli varandras konkurrenter för 2/3 av oss vill utvecklas, satsa, resa på mässor, inspireras, förbättras och öka rulljansen? Eller ska vi köra vidare på ett säkert kort ekonomiskt och låta småirritationer och frustationer gnaga oss?

Man kan skratta åt allt en hel dag - men drömmarna består inom en.

Jag har lite svårt att vara positiv och spontan som jag gillar att vara under normala förhållanden.

Ikväll skulle jag ha jobbat extra på Black Scar, men det var inte något bokat så jag hoppar det. Verkar vara många minderåriga utan föräldrar som jag fått skicka hem därifrån.
Jag är sugen på att gästjobba lite längre bort, ska bli härligt att jobba på trollhättanmässan:)  www.tattoo-meltdown.com Glöm inte att komma å besöka oss där!

Efter det verkar det bli gästjobb i Trollhättan framöver

Onsdag 23/1 -08

Kul att se att det finns en del folk som läser här:):)
Ja vad säger man?
Det är "röra-om-i-grytan" -tider på studion nu.

Om man tar tre långa trådar och trasslar ihop till en boll, sen tar man varje tråd och börjar nästla upp. Så är det hos oss just nu. Tre personer - tre viljor. - Vart är du Dr Phil?!

Kommunikation är lösningen, säger min kvinnliga intuition, men det betyder ju inte att man kan ändra på folks åsikter och framtidsvisioner.
Om man ska tro på horoskop bör jag inte beblanda mig med skorpioner - too late! hehe nejdå, vi är alla snälla männsikor. Det är jag nästan helt säker på i alla fall;)

Intelligens innebär problemlösning. Vi borde ju vara rätt smarta med tanke på att vi jobbat tillsammans i flera år nu, eller? Äh, det är ingen osämja oss emellan, vi har bara lite skilda utvecklingsvisioner. Men jag tänker inte dela med mig av visioner mm riktigt ännu. Men ni ska få se:)

Idag var vi alla ganska tysta och fyllda av grubblerier. Det är inte ofta det är så tyst och lugnt på Pistolero, vi brukar ha en ganska hög nivå av lågnivå-skämt dagarna i ända. Allt för att göra livet till ett roligt helvete:)

Delar med mig av lite visdom idag, känns lägligt:

De som...

De som inte vet och vet inte att de inte vet, är dårar. Undvik dem.
De som inte vet och vet att de inte vet, är barn. Lär dem.
De som vet och vet inte att de vet, de sover. Väck dem.
De som vet och vet att de vet, är visa. Följ dem.

Källa okänd 

Måndag 21/1 -08

Ännu en lugn helg gick förbi. Den enda som partade lite i helgen var Jörgen.
Jörgen är ledig på måndagar så det var bara jag och Jessi på studion idag. Det var lagom att göra, hann städa o polera vår "snygga" plastmatta t o m. Det du!
En kille med texten "personlig tränare" på sin jacka var in och diskuterade tatueringsmotiv och jag attackerade honom med frågor. Han som antagligen smet in på sin rast... han borde bytt jacka.
Hur som helst är vi väl hopplösa fall i alla fall:) Överlevare skulle säga att det finns mer att älska;) Hata klyshéer.

Jag har inte berättat så mycker om Mr Pimp Pistolero (alias Jörgen) än. Han kanske tror han kommer undan. Men man ska inte driva om självaste tuppen i hönsgården. Men jag räds inte, hans historier kommer, be sure;)

Jag kan berätta att Jörgen är en sån person som tror att han inte behöver märkas. Han sätter sig i nåt hörn och grubblar på något (antingen över livet och kärleken eller vad han ska laga till middag). Rätt var det är så harklar han till som folk gör ibland. Men Jörgen gör det så väggarna skakar och folk blir rädda. Sen ser han ut som ett frågetecken över att folk har lagt märke till honom. Sådär gör han nästan varje dag och jag blir livrädd. Hua.
Kanske är det så dom ska vara, dom där hårda tatueringskillarna, Skrämmas lite:P

Kram C

Fredag 18/1 -08

Hej hallå!
Idag har det varit full fläng som vanligt på fredagar:) 
Någons första brilljanta idé var att vi skulle gå till hälsokostaffären och mäta vårt kroppsfett...hm jovars! Det gjorde vi inte, men idén var fascinerande ( = skräckblandad förtjusning). Nu blev det inte så för klockan visade sig vara 12.05 och kunderna väntade. Inte hade jag delat med mig av det om vi nu hade gjort det ändå ^^.

Idag gaddade Jörgen på en kille som måste ha Borås längsta hår. Ja, jag har försökt köpa det flera gånger men han är väldigt envis... Jag har säkert ett gäng kunder som skulle uppskattat det:) (jag skämtar).
Han tillägnar en helarm åt Led Zeppelin.

Själv hade jag i stort sett fullt upp hela dagen och mötte diverse fina människor och några skeptiska föräldrar... jag har ett mål att åtminstone se ETT leende på varje person som kommer till mig. Ibland får man kämpa - Gud vet vad jag kämpar ibland!

Fick ett samtal om en större lokal idag, det skulle vara såå skönt med lite mer plats och att kunna ta in någon gästarbetare osv. Det gynnar utveckling och friska vindar är nog så viktigt. T o m ett roligt jobb behöver näring för att växa och utvecklas. Man ska ha sina fönster öppna annars missar man fantastiska chanser. Folk överlag är så rädda. Jag vill inte vara en rädd räka iaf - jag ska låta mina fönster stå öppna.

Shoot for the moon - even if you miss you'll land among the stars!

Trevlig helg!
/C

Torsdag 17/1-08

Nästan fredag.
En normal person hade känt glädje och lättnad över att veckan nästan är slut och man ska vara ledig. Inte jag. Jag gillar veckorna bättre än helgerna. Kan förstås bero på att jag är en av de få förunnade att få jobba med mitt största intresse. Det gör inget att jag inte ätit någon fast föda på fyra dagar i det ständiga tramseri att försöka nå någon typ av målvikt (?)... jag är glad iaf.

Idag var det ovanligt tyst på studion, det verkar som om alla är rädda att hamna på bloggen nu när de vet att jag bloggar.
Jörgen gick loss i färgkopparna idag.

Själv gjorde jag en hårförlängning på Borås enda (?) orangehåriga tjej. Vi var nog de enda som pratade. Eller så har tatuerarna börjat viska med sina kunder nu...;)

So far so good. Men ingen dag utan lite besvär.
Idag var det någon som envisades med att pissa över hela toan. Ärlig talat, hur svårt är det att sätta sig ner om man inte kan pricka rätt i en cirkel med säkert en halvmeter i diameter!? I och med att det råkar vara jag som tagit ansvaret för att hålla toan ren (hur sjutton kunde det bli så?) så var det väl jag som upprördes mest. Sen att man slutat röka och fått värsta luktsinnet hjälper ju inte - piss luktar illa! Fram med spriten och handskarna! USCH. 
Resulterade i en utskrift som löd: Om du inte kan träffa rätt - sitt ner! Din morsa jobbar inte här.
Men snart blev jag glad igen och lappen sattes aldrig upp.
MEN, någon hittar den på skrivbordet...jag citerar: Men vad är det här? "Om du inte kan träffa rätt...." Personen avbryts av mig vilt gestikulerandes - shit det var ju dennes kund som pissade snett! Ville såklart inte han skulle veta att han var den som fått mig att skriva lappskrället!!! Men personen bara fortsätter sin högläsning med kunden brevid och mig dansandes regndansen i rummet bakom kunden. PINSAMT. Undrar fortfarande om han gick hem med en brusten urinblåsa.... inte vågar han väl pissa hos oss igen iaf.

Ska skriva en ny imorgon: Vem är du din satan som pissar brevee, är ögat ditt skevt eller kuken din sne? (boråsdialekt - inte felstav)

På kvällen jobbade jag extra på Black Scar, men det var inte mycket att göra så jag bestämde mig för att tjata hål i huvudet på dem... tror faktiskt att det gick rätt så bra ^ ^
Imorgon blir det nog några roliga historier, då kommer det vara full rulle på studion och Jessica gillar ju fredagar:P

Love and peace!
/C


Grå Onsdag 16/1 -08

Idag har det varit lugnt på studion. Dagen började med lite irritation sinsemellan...det är lite trångt med tre personer på max 40 kvm som alla tar lite mer plats än genomsnittsmänniskan (då menar jag inte BARA den fysiska storleken hehe).
Men iaf, vi kom snart in i tugget:) 

Någon letar i vanlig ordning hysteriskt efter sin bortslarvade papper, Jörgen går och gömmer sig och Cia (jag) låtsas som om det regnar och sätter mig vid datorn. Lugnet lägger sig snart och kunderna droppar in.

Lite dötid dyker upp till min glädje. Vi går och köper lite kaffe, på vägen ser vi att det är rea på tantaffären Tippy! Då börjar det roliga. Vi samlar snabbt ihop en stor hög med kläder och ropar åt mig att springa och hämta större storlekar. Optimist som hon är tror hon att hon har samma storlek som när hon var 20... jaja ^^

Jag sticker in huvudet i hennes provrum, där står hon flämtande, alldeles högröd i ansiktet och kämpandes för att tränga i sig de små kläderna. Jag börjar skratta och ska gå därifrån, men plötsligt så fastnar galgen jag håller i i draperiet och följer med mig när jag går - där står hon alldeles blottad för alla tanterna i affären!  Dagens asgarv! TACK GUD.
Lite senare får jag reda på att en god vän uppe i norr (Snäll-Mårten) ska hjälpa oss att sammanställa vår annons som ska ut på vimmelboras. Då fick jag lov att fota här i studion! Fåfänga hos tatueringsfolk är bara förnamnet!!!

Jörgen kör en rejäl överarm idag i japansk stil på en tjej. Jag tycker han är imponerande även på japanskt även om han inte specialiserat sig på just japanskt. Tjejen kommer bli nöjd.
Några kunder får diverse kroppsdelar piercade.

Glöm inte att att följa hemsidan, uppdateringar är på gång inom kort med lite nyheter osv!

Kommentera gärna - ska försöka skicka ut lite bilder i cyberrymden allt eftersom:)

Over and out!
/Miss C

Bloggstart!

Har tänkt på att blogga alla roliga o oroliga händelser på studion ett tag nu... men inte fått tummen ur röven - men nu så kör vi!!!

Vi som jobbar på pistolero tattoo & piercing är följande:
Jörgen - tatuerar
Jessica - tatuerar
Cia - piercar o förlänger lite hår ( Den som skapat denna blogg...vi får se om nån mer vågar skriva...)

www.pistolerotattoo.com

Lägg på minnet vem som är vem och förväxla oss inte, vi är alla tre varandras motsatser på ett märkligt vis.


Ja, man borde ju börja från början kanske och berätta hur det blev ett Pistolero.

*Januari 2004. Cia o Jörgen blir kompisar via helgon.net (!!!) Träffas och blir "riktiga kompisar".
*Maj 2004. Jessica (kompis med Cia) lägger in en stöt på Jörgen och de börjar träffas. Jessica driver Inti Tattoo i Borås.
*Juni 2004. Studion Body Adornments öppnas i Borås. Jörgen och Cia jobbar där och Jörgen bor växelvis i Borås (hos Cia) och i Sala.
*September 2004. Cia flyttar in i Jessicas studio.
*Januari 2005. Jörgen hittar även han till Jessicas studio och tillsammans startas Pistolero Tattoo & Piercing!
Hell yeah!:)

Nu kan bloggen börja.

RSS 2.0